arrow_drop_up arrow_drop_down

BBB

Total body workout: Buik, billen en benen

BBB

Door een workout je conditie verbeteren? Je spieropbouw verbeteren en veel calorieën verbranden? BBB is een training met een grote variatie aan oefeningen waarbij je o.a. de spieren in je buik, billen en benen traint. Maar dat niet alleen ook andere spiergroepen komen aan bod. De les is in de groene zaal onder leiding van een enthousiaste en motiverende trainer. Je wordt uitgedaagd om flink aan jezelf te werken!

Eerlijk is eerlijk, soms ga ik ook wel eens met tegenzin naar de BBB-les. Maar ik weet van mezelf dat als ik er eenmaal ben, ik het erg fijn vind. Nadien ga ik namelijk altijd met een opgewekt gevoel weer naar huis. 

Aruna Hardien

Meer over BBB

Wat is BBB bij de Sportpleats?

BBB is een veelzijdige en uitdagende groepsles voor mensen die hun hele lichaam willen trainen. Ondersteund door opzwepende muziek wordt er iedere keer een andere les voorgeschoteld. We werken met het eigen lichaamsgewicht, maar gebruiken ook gewichten, steps en fitness ballen. Tijdens de les starten we altijd met een warming up en een blok cardio. Spieroefeningen worden vervolgens in wisselend tempo herhaald. Hierdoor werk je zowel aan je uithoudingsvermogen en spieropbouw.


De oefeningen worden aangepast aan jouw niveau. Zowel beginners als gevorderden worden op deze manier uitgedaagd!

Opbouw van de les

De BBB training is gevarieerd opgebouwd. Na het losmaken van de spieren, starten we met een cardio blok om lekker warm te worden, hierna gaan we verder met de oefeningen. Wekelijks wisselen de oefeningen en zorgen we ervoor dat de meeste spiergroepen worden getraind. Je kunt er voor kiezen om tijdens de training oefeningen zwaarder te maken,  zo haal je nog meer uit je training.


Wanneer

Maandag 19:00 tot 20:00 uur

Waar

Groene Zaal, Techumerpleats (1e verdieping)


We raden aan om waterfles en een handdoek mee te nemen.

Waarom is BBB zo'n goede training?

Met BBB werk je aan conditie en spieropbouw. Je bent bezig met het versterken van je lichaam, daarnaast beleef je plezier in een gezellige groep mensen. In een uur tijd doe je een workout waarbij je jouw hele lichaam traint en ga je met een voldaan gevoel naar huis.


Voor wie?

BBB is geschikt voor de beginner maar ook voor de gevorderde sporter. Er is veel aandacht voor techniek (goed uitvoeren van de oefeningen), maar ook voor de persoonlijke doelen van ieder individu. Wij vinden het belangrijk dat ook jij de les met plezier kunt volgen.

Ook een keer meedoen?

Aruna Hardien

Sporter aan het woord

Met welke reden heb je je aangemeld?

Ik zag een oproep op Facebook voorbij komen in de winter van 2017. Ik ben zelf erg sportief en loop graag hard. In de winter doe ik dit echter minder vaak. Daarom was ik blij met deze oproep, dit is voor mij een moment om extra binnen te kunnen sporten. Ik maak gebruik van een strippenkaart en zit daarom niet vast aan een abonnement. Ik ga wanneer het mij uitkomt en het is ideaal dat het zo dichtbij is.

Wat maakt dat je blijft komen?

Ik hou er van om tijdens een training flink aan het werk gezet te worden. Bij BBB wordt je flink afgemat! Er is een warming-up en daarna gaan we aan de slag met buik, billen en benen. We maken hierbij gebruik van bijvoorbeeld een step, gewichten, een bal of elastieken. De training wordt gegeven met pit en zijn erg motiverend. Dit zorgt er bij mij voor dat ik nog even extra doorga en grenzen verleg. De training wordt afgesloten met een cooling-down.

Eerlijk is eerlijk, soms ga ik ook wel eens met tegenzin naar de BBB-les. Maar ik weet van mezelf dat als ik er eenmaal ben, ik het erg fijn vind. Nadien ga ik namelijk altijd met een opgewekt gevoel weer naar huis. Daarnaast is het sporten erg laagdrempelig, goedkoop en sporten we met een leuke club mensen.

Welke tip wil je de lezer meegeven?

Kom het een keer uitproberen. Het is gezellig dichtbij en tegelijkertijd meer je ook je buurtgenoten kennen!

Onze website bevat cookies