arrow_drop_up arrow_drop_down

Piloxing

Pilates, boksen en dansen

Piloxing

Door een workout je conditie verbeteren? Je spieropbouw verbeteren en veel calorieën verbranden? Piloxing is een mix van pilates voor de flexibiliteit en spieropbouw, boksen voor de snelheid en behendigheid en daarnaast dans voor het plezier. Dit alles wordt in onze groepsruimte gegeven onder leiding van een enthousiaste en motiverende trainer.

Je wordt aan het werk gezet en zweetdruppels zijn gegarandeerd!

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Piloxing is een total body workout

Bij het woord Piloxing denk je er misschien niet direct aan, maar Piloxing is een total body workout. Je lichaam wordt helemaal aangepakt, ondersteund door lekkere afwisselende muziek. Aan het einde van het uur heb je echt het idee dat je lekker hebt gesport!

Gerda Hamersma

Ms. Nameless
Add Your Stars
Ik heb enorm van de les genoten
Leuke, vriendelijke docent die er flink wat pit in gooit. Echt staan zweten en thuisgekomen met het gevoel dat ik wat bereikt had (de hele les volgehouden en m'n spieren laten nu merken dat ze er zijn).

Gitta van der Zalm

Ms. Nameless
Add Your Stars

Meer over Piloxing

Wat is Piloxing bij de Sportpleats?

Piloxing is een intensieve, swingende en uitdagende groepsles voor mensen die eens wat anders willen. De les wordt in een hoog tempo afgewerkt, waardoor je weinig rustmomenten hebt. Hierdoor werk je zowel aan je uithoudingsvermogen en spieropbouw. Door de opzwepende muziek, dans en motivatie van de trainer is stilstaan geen optie. Ook jij wilt aan de slag!

Tijdens een piloxing workout kun je maar liefst 800 tot 1000 calorieën verbranden. Laten we eerlijk zijn … dat wil toch iedereen? Het is dus zeker mogelijk om met behulp van Piloxing, gecombineerd met de juiste voeding, een mooi en strak figuur te krijgen.

Opbouw van de les

De Piloxing training is gevarieerd opgebouwd. Oefeningen en danspassen wisselen elkaar in hoog tempo af waarbij geen enkele spiergroep gespaard blijft. Je kunt er voor kiezen om tijdens de training handschoentjes met extra gewicht aan te doen, zo haal je nog meer uit je training.


Wanneer

Dinsdag 19:00 tot 20:00 uur

Waar

Groene Zaal, Techumerpleats (1e verdieping)


We raden aan om waterfles en een handdoek mee te nemen.

Waarom is Piloxing zo'n goede training?

Met Piloxing werkt je aan conditie en spieropbouw. Je bent bezig met flexibiliteit en behendigheid, daarnaast beleef je plezier in een gezellige groep mensen. In een uur tijd doe je een workout waarbij je jouw hele lichaam traint en ga je met een voldaan gevoel naar huis.


Voor wie?

Piloxing is geschikt voor de beginner maar ook voor de gevorderde sporter. Er is veel aandacht voor techniek (goed uitvoeren van de oefeningen), maar ook voor de persoonlijke doelen van ieder individu. Wij vinden het belangrijk dat ook jij de les met plezier kunt volgen, dat doet iedereen op zijn eigen niveau, maar wel als onderdeel van de groep.

Ook een keer meedoen?

Gerda Hamersma

Gerda doet al mee sinds 2017

Met welke reden heb je je aangemeld?

Ik zag dat Piloxing nieuw kwam in onze wijk en ben samen met de buurvrouw direct vanaf de eerste les aangehaakt. Ik had toen net mijn hardloopfase afgesloten en wilde graag weer sporten. Sporten, dichtbij in onze eigen wijk, voor mij hoort dat bij het ‘wijkgevoel’. Dat ondersteun ik van harte en daar wil ik graag onderdeel van zijn.

Wat maakt dat je blijft komen?

Ik ben erg enthousiast over Piloxing. Het is goed bij te houden. Conditie wordt afgewisseld met spier oefeningen. Ik verbaas me er altijd weer over dat de trainster precies weet aan te voelen wanneer je op de grens zit qua oefeningen. Altijd als ik denk: ik hou het niet meer vol. Begint zij met aftellen. Dat maakt dat ik de oefening toch net nog iets langer volhoudt. De trainster weet precies af te stemmen dat je aan het einde van de les voelt dat je wat gedaan hebt, maar dat je niet krom loopt van de spierpijn de dagen er na.

We werken met verschillende attributen zoals, elastieken, een bal, dumbels of de step. Als je wilt kun je handschoenen aan doen met extra gewicht. De lessen zijn afwisselend en er is elke maand een ander attribuut onderwerp in onze lessen. Dit alles doen we op goede muziek met een stevig tempo. Als je denkt: dat kan ik nooit bij houden omdat ik geen gevoel voor ritme heb?  De trainster geeft het op een zo’n goede manier dat je dit gemakkelijk op kunt pikken en hierin mee kunt doen.

Piloxing is voor mij de reden dat ik blijf sporten bij de Sportpleats. Het aanmelden voor de les gaat super handig via de fitmanager app.


Welke tip wil je de lezer meegeven?

Bij het woord Piloxing denk je er misschien niet direct aan, maar Piloxing is een total body workout. Je lichaam wordt helemaal aangepakt, ondersteund door lekkere afwisselende muziek. Aan het einde van het uur heb je echt het idee dat je lekker hebt gesport!
Onze website bevat cookies