Page content

Wat is de 7 minute workout?

Wat is de 7 minute workout?

De 7 minute workout is zoals de naam al verklapt een intervaltraining van 7 minuten. Het werd in 2013 bekend bij het grote publiek nadat de New York Times een artikel erover publiceerde. Bij de 7 minute workout doe je 12 oefeningen 30 seconden lang, afgewisseld met 10 seconden rust. Je hebt bij deze oefeningen alleen je eigen lichaamsgewicht, een stoel en een muur nodig. Volgens wetenschappers is dit al het noodzakelijke tijdens deze High Intesity Interval Training, oftwel HIIT. De oefeningen zijn zo gemaakt dat je alle grote spiergroepen aanpakt. Op deze manier train je je hele lichaam in slechts 7 minuten.

7 minute workoutWat zijn de voordelen van de 7 minute workout?

Het voordeel van een HIIT training, zoals de 7 minute workout, is dat je dezelfde voordelen van sporten ervaart maar dan in veel minder tijd. Wetenschappers van de McMaster Universiteit in Hamilton Canada, toonden aan dat je wanneer slechts enkele minuten traint in de buurt van je maximale capaciteit. Dit zorgt voor moleculaire veranderingen in je spieren die vergelijkbaar zijn met een aantal uren hardlopen of fietsen.

Belangrijk is dat de 30 seconden werktijd waarbij je voluit gaat wordt afgewisseld met rust. Zodat je lichaam zich kan herstellen. Bij de 7 minute workout is deze rust 10 seconden. De oefeningen worden dus vlot achter elkaar afgewerkt. De intensiteit zit op ongeveer 8, bij een schaal van 1 tot 10. De 7 minuten workout zul je dus als onplezierig ervaren. Het voordeel is dat je wel na 7 minuten klaar bent.

Welke oefeningen doe je tijdens de 7 minute Workout?

Er zijn vele variaties op de 7 minute workout. Wetenschappers hebben echter de meest complete uitgezocht. De volgorde van oefeningen is dus belangrijk, zodat je niet steeds dezelfde spieren aan bod laat komen. Zo kun je spieren ook op die manier even op adem komen.
Dit zijn de 12 oefeningen van de 7 minute workout. Klik op de link om een Youtube filmpje te zien voor uitleg van de oefening.
1. Jumping Jacks
2. Wall sits
3. Push-ups
4. Crunches
5. Step-up (op een stoel)
6. Squats
7. Triceps dips (met een stoel)
8. Planks
9. High knees/running
10. Lunges
11. Push-ups and rotations
12. Side planks

Je kunt zelf de tijd bijhouden, op Spotify staan diverse 7 minute workout songs, er zijn talloze apps, maar je kunt ook gewoon met onderstaande video meedoen. Wil je liever samen met anderen trainen? Meld je dan ook aan voor een van onze lessen.

 

 

  Comment Section

  2 reacties op “Wat is de 7 minute workout?


  Door Marie op 6 mei 2020

  Ik merk ook dat korte workouts het beste werken voor mij. De intensiviteit kan je natuurlijk zelf bepalen. Toen ik aan het revalideren was gebruikte ik minder gewicht dan dat ik nu doe. Je voelt zelf vaak wel wat het beste werkt voor je eigen lichaam.


  Door Cinzia op 11 november 2020

  Welke gewichten ? Je gebruikt alleen je eigen gewicht.

  Plaats een reactie


  *