arrow_drop_up arrow_drop_down

Zwangerschapscursus ZwangerFit

De cursus voor vrouwen die fit en met vertrouwen willen bevallen.

Ben jij goed op de bevalling voorbereid?

Er komt tijdens de zwangerschap heel wat op je af. Dit is niet allemaal even makkelijk. Veel vrouwen willen niet onvoorbereid bevallen, daarom doen veel vrouwen een  zwangerschapscursus ter voorbereiding. Zodat ze niet zonder kennis en kunde de bevalling in gaan.


ZwangerFit zorgt ervoor dat je niet onvoorbereid de bevalling in gaat. Wij combineren theorie, zoals ademhalingstechnieken en hoe je weeën op kunt vangen met actief bezig zijn d.m.v. specifieke kracht- en conditietraining.


Bevallen is topsport, kan jouw lichaam de bevalling aan? Je kunt het in ieder geval makkelijker voor jezelf maken. Blijven sporten tijdens de zwangerschap kent vele voordelen. Je hebt bijvoorbeeld minder last van zwangerschapskwalen en herstelt sneller van de bevalling.  Onze gecertificeerde docent leert jou precies wat je wel en beter niet kunt doen. Inmiddels hebben we al meer dan 200 vrouwen begeleid.


Je hebt bij ons de keuze uit een groepscursus of online training. Door de combinatie van sporten én theorie zorgt zwangerschapscursus ZwangerFit ervoor dat jij optimaal op de bevalling bent voorbereid.

Sporten

Tijdens deze cursus kun je onder deskundige begeleiding verantwoord blijven sporten.

Theorie

Je krijgt uitleg over het proces rondom bevallen en je leert ademhalings- en ontspanningstechnieken.

200+

Vrouwen gingen je al voor.

18 jaar

Ervaring met zwangerschapsbegeleiding

15

Uitverkochte cursussen op rij

De voordelen van blijven sporten tijdens de zwangerschap

 • Je hebt minder last van zwangerschapskwalen
 • Slaapt beter
 • Komt op een gezonde manier aan
 • Blijft makkelijker bewegen zodra je buik groeit
 • Je gaat fit de bevalling in
 • Herstelt makkelijker
 • Hebt sneller je oude lijf terug

ZwangerFit is daarom een actieve zwangerschapscursus! Je gaat tijdens een van onze cursussen met goede instructies sporten en doet diverse oefeningen. Deze werken preventief bij lage rug en bekkenpijn en klachten aan de bekkenbodem.

Onze cursus wordt vaak vergoed

Zwangerschapscursussen worden in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Sommige zorgverzekeraars hebben bepaalde voorwaarden opgesteld. Informeer dus vooraf bij je zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor vergoeding voor de cursus. Via dit overzicht kun je zien wat jouw zorgverzekeraar vergoed.


ZwangerFit wordt gegeven door een gecertificeerde ZwangerFit docente. In de meeste gevallen wordt de cursus daarom gedeeltelijk of geheel vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Wat levert deze zwangerschapscursus je op?

Een sterker lijf

Versterk je lijf en voorkom daardoor zwangerschapskwalen en versnel het herstel na de bevalling.

Beter slapen & ontspannen

We geven tips en en oefeningen om beter te kunnen te ontspannen en  slapen.

Controle over de weeën

Verschillende houdingen en ademhalingstechnieken waardoor jij leert hoe je weeën op kunt vangen.

Onze zwangerschapscursussen

ZwangerFit

Groepscursus van 8 weken in een groep van max. 10 vrouwen. Gezamenlijk ben je actief bezig en behandel je de theorie.

€ 175-
 • De ideale combinatie van sport en theorie met andere zwangeren.
Meer info

ZwangerFit Online

Online videotraining + 1 op 1 call. Hier krijg je extra uitleg van de theorie en is er de mogelijkheid tot vragen stellen.

€ 95,-
€ 75,-
 • Waar, wanneer en zo vaak je maar wilt beschikbaar.
 • 1 op 1 contact.

ZwangerFit Online

Online videotraining. Deze is exclusief call, wel heb je bij deze training toegang tot al het beeldmateriaal.

€ 79,-
€ 49,-
 • Waar, wanneer en zo vaak je maar wilt beschikbaar.

Deze introductie aanbieding is geldig tot:

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Astrid de Boer
Ik heb dankzij de oefeningen uit de online cursus mezelf goed klaar kunnen stomen voor de bevalling. Het 1 op 1 contact vond ik erg fijn, ik kon al mijn vragen stellen.
Froukje Terpstra
Door de combinatie van sporten en theorie en contact met andere zwangeren vond ik ZwangerFit de ideale voorbereiding op mijn bevalling.
Boukje de Haan
Door regelmatig de oefeningen te doen bleef ik toch nog lekker in beweging. Aan de technieken om weeën op te vangen heb ik ook veel gehad

Blijf op de hoogte

Vanwege het Corona Virus is er voorlopig geen 8 weekse cursus. 

Zodra we weer van start gaan met onze cursus krijg je daarover bericht.

ZwangerFit: een actieve groepscursus

Wil jij er zeker van zijn dat je goed op de bevalling bent voorbereid? Leuke contacten opdoen en ervaringen delen met andere vrouwen? Wil je lekker blijven sporten én meer weten over de theoretische kant rondom de bevalling? ZwangerFit: is een actieve zwangerschapscursus, waarbij je onder deskundige begeleiding veilig kunt blijven sporten en goed wordt voorbereid op de bevalling. 


Blijven sporten tijdens de zwangerschap kent vele voordelen. Je hebt bijvoorbeeld minder last van zwangerschapskwalen en herstelt sneller van de bevalling.  Bij de meeste sportscholen of verenigingen weten ze alleen niet hoe ze vrouwen die zwanger zijn goed moeten begeleiden. Tijdens onze cursus train je samen met een gecertificeerde docent die jou precies vertelt wat je wel en beter niet kunt doen. Inmiddels hebben we al meer dan 150 vrouwen succesvol begeleid. 


Onze cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten, iedere keer ben je ongeveer een uur actief bezig. Naast het actieve deel, behandelen we ook de theorie rondom een bevalling. Bovenop het uur bewegen wordt hier nog 4 keer een half uur tijd aan besteed. Er wordt uitleg gegeven over het proces rondom bevallen en je krijgt ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken. 


Door de combinatie van sporten én theorie zorgt zwangerschapscursus ZwangerFit ervoor dat jij optimaal op de bevalling bent voorbereid.

ZwangerFit is:

Een cursus van 8 bijeenkomsten, waarbij je een uur lang actief bezig bent. 

Bovenop het uur bewegen wordt er nog 4x een half uur aan de theoretische kant van de bevalling besteedt. .

Een actieve zwangerschapscursus onder deskundige begeleiding van een geregistreerde ZwangerFit docent
De manier om minder last van zwangerschapskwalen te hebben en sneller te herstellen van de bevalling.

Praktische zaken

 • Je kunt vanaf de 16e tot de 32e week van je zwangerschap met ZwangerFit starten. Tot aan de bevalling kun je de cursus gewoon bijwonen!
 • De cursus bestaat uit 8 lessen voor de bevalling.
 • Een groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers.
 • Er is een cursus op donderdagavond van 18:30 tot 19:30 uur en van 20:00 tot 21:00 uur. Bij voldoende animo ook op maandagochtend van 9:00 tot 10:00 uur.
 • De eerste 4 keer wordt een half uur na afloop uitgebreid op het proces rondom het bevallen in gegaan.
 • Het is mogelijk om na het voltooien van de cursus met de lessen door te gaan. Hiervoor geldt een aangepast tarief.

Cursusleidster

De cursus word gegeven door Halberta Tuinenga, Oefentherapeut-Mensendieck en zwangerfitdocente. In 2001 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en naast haar werkzaamheden als oefentherapeut, is ze na haar opleiding direct begonnen met het geven van zwangerschapsbegeleiding.


'Het geven van een zwangerschapscursus vind ik geweldig. In 2016 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf De Earrebarre. Naast het volgen van de cursus ZwangerFit kun je ook voor een zwangerschapsmassage bij mij terecht. Ook kan ik je leren hoe je je baby op een ontspannen en veilige manier kunt masseren. Wil je in bad bevallen? Het is mogelijk bij mij een bad te huren of kopen.'

Onze website bevat cookies