Goed voorbereid bevallen?

Ervaar minder klachten en beval fitter dankzij deze beproefde cursus.

carla zwangerfit

De best mogelijke voorbereiding

Er komt tijdens de zwangerschap heel wat op je af. Dit is niet allemaal even makkelijk. Het is fijn om je hier vooraf goed op te gaan voorbereiden door een zwangerschapscursus te volgen. Zo ga jij met veel kennis en kunde jouw bevalling in!


Ben jij klaar voor de bevalling? Een goede voorbereiding maakt hét verschil. Blijven sporten tijdens de zwangerschap kent vele voordelen. Je hebt bijvoorbeeld minder last van zwangerschapskwalen en herstelt sneller van de bevalling. 


Het is een belangrijk onderdeel van onze zwangerschapscursussen die worden gegeven door Carla Veldman. Zij is geregistreerde YVLO-ZwangerFit® trainster. Dit zijn de best opgeleide zwangerschapsbegeleiders in Nederland, met de meest uitgebreide opleiding over zwangere vrouwen, training en coaching tijdens de zwangerschap. Hierdoor kan ze jou als zwangere creatief, gevarieerd en zeer vakkundig zwangerschapsbegeleiding geven.


Sinds de start van de  Sportpleats in 2018 verzorgen wij de cursus ZwangerFit, We hebben al honderden cursisten begeleid. Door al deze ervaring, kan ze jou stap voor stap en goed voorbereiden op de bevalling.

De best mogelijke voorbereiding

Er komt tijdens de zwangerschap heel wat op je af. Dit is niet allemaal even makkelijk. Het is fijn om je hier vooraf goed op te gaan voorbereiden door een zwangerschapscursus te volgen. Zo ga jij met veel kennis en kunde jouw bevalling in!


Ben jij klaar voor de bevalling? Een goede voorbereiding maakt hét verschil. Blijven sporten tijdens de zwangerschap kent vele voordelen. Je hebt bijvoorbeeld minder last van zwangerschapskwalen en herstelt sneller van de bevalling. 


Het is een belangrijk onderdeel van onze zwangerschapscursussen die worden gegeven door Carla Veldman. Zij is geregistreerde YVLO-ZwangerFit® trainster. Dit zijn de best opgeleide zwangerschapsbegeleiders in Nederland, met de meest uitgebreide opleiding over zwangere vrouwen, training en coaching tijdens de zwangerschap. Hierdoor kan ze jou als zwangere creatief, gevarieerd en zeer vakkundig zwangerschapsbegeleiding geven.


Sinds de start van de  Sportpleats in 2018 verzorgen wij de cursus ZwangerFit, We hebben al honderden cursisten begeleid. Door al deze ervaring, kan ze jou stap voor stap en goed voorbereiden op de bevalling.

De voordelen van blijven sporten tijdens de zwangerschap

 • Je hebt minder last van zwangerschapskwalen
 • Slaapt beter
 • Komt op een gezonde manier aan
 • Blijft makkelijker bewegen zodra je buik groeit
 • Je gaat fit de bevalling in
 • Minder kans op zwangerschapsdiabetes
 • Minder kans op urine-incontinentie tijdens en na je zwangerschap
 • Herstelt makkelijker
 • Hebt sneller je oude lijf terug

ZwangerFit is daarom een actieve zwangerschapscursus! Je gaat tijdens een van onze cursussen met goede instructies sporten en doet diverse oefeningen. Deze werken bovendien preventief bij lage rug en klachten aan de bekkenbodem.

Froukje Terpstra
Door de combinatie van sporten en theorie en contact met andere zwangeren vond ik ZwangerFit de ideale voorbereiding op mijn bevalling.
Tieneke Clevering
ZwangerFit heeft er voor gezorgd dat ik met rust en zelfzekerheid de bevalling in ging. Ik had helemaal het gevoel dat je weet wat er staat te gebeuren en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Heel blij dat ik deze cursus gevolgd heb. Dankjewel voor alles. 
Nynke van Loenhout
De combi bewegen en informatie was een groot pluspunt. Ik kreeg tijdens de cursus hetzelfde gevoel als bij persoonlijk contact, dit zorgde voor een veilige omgeving om vragen te stellen. 

Sporten

Tijdens deze cursus kun je onder deskundige begeleiding verantwoord blijven sporten.

Theorie

Je krijgt uitleg over het proces rondom bevallen en je leert ademhalings- en ontspanningstechnieken.

400+

Vrouwen gingen je al voor.

20 jaar

Ervaring met zwangerschapsbegeleiding

21

Uitverkochte cursussen op rij

Wat levert deze zwangerschapscursus je op?

Leuke contacten

Je doet leuke contacten op! Elke bijeenkomst is er ruimte om ervaringen uit te wisselen.
zwangerfit

Een sterker lijf

Versterk je lijf en voorkom daardoor zwangerschapskwalen en versnel het herstel na de bevalling.

Leren omgaan met de weeën

Verschillende houdingen en ademhalingstechnieken waardoor jij leert hoe je weeën op kunt vangen.

Onze cursus wordt vaak vergoed

  Zwangerschapscursussen worden in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Sommige zorgverzekeraars hebben bepaalde voorwaarden opgesteld. Informeer dus vooraf bij je zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor vergoeding voor de cursus. Via dit overzicht kun je zien wat jouw zorgverzekeraar vergoed.


  ZwangerFit wordt gegeven door een gecertificeerde ZwangerFit docente. In de meeste gevallen wordt de cursus daarom gedeeltelijk of geheel vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Extra voordelen van ZwangerFit

 • Leuk contact met andere vrouwen.
 • De enige cursus die sporten én theorie combineert.
 • 100% maatwerk, we stemmen de oefeningen af op wat je kan en mag.
 • Ben je niet zo'n sportief type? Geen probleem, ZwangerFit is geschikt voor iedereen.
 • Een goed bereikbare leslocatie waar je gratis kunt parkeren.
 • Inclusief cursusmateriaal met daarin handige tips. 

ZwangerFit: een actieve groepscursus

Wil jij er zeker van zijn dat je goed op de bevalling bent voorbereid? Leuke contacten opdoen en ervaringen delen met andere vrouwen? Wil je lekker blijven sporten én meer weten over de theoretische kant rondom de bevalling? ZwangerFit: is een actieve zwangerschapscursus, waarbij je onder deskundige begeleiding veilig kunt blijven sporten en goed wordt voorbereid op de bevalling. 


Blijven sporten tijdens de zwangerschap kent vele voordelen. Je hebt bijvoorbeeld minder last van zwangerschapskwalen en herstelt sneller van de bevalling.  Bij de meeste sportscholen of verenigingen weten ze alleen niet hoe ze vrouwen die zwanger zijn goed moeten begeleiden. Tijdens onze cursus train je samen met een gecertificeerde docent die jou precies vertelt wat je wel en beter niet kunt doen. Inmiddels hebben we al meer dan 150 vrouwen succesvol begeleid. 


Onze cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten. Na het opstarten van de les en bijpraten ben je zo'n 45-50 minuten actief bezig. Naast het actieve deel, behandelen we ook de theorie rondom een bevalling. Bovenop het uur besteden we hier nog 4 keer een half uur tijd aan. Er wordt uitleg gegeven over het proces rondom bevallen en je krijgt ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken. 


Door de combinatie van sporten én theorie zorgt zwangerschapscursus ZwangerFit ervoor dat jij optimaal op de bevalling bent voorbereid.

ZwangerFit is:

Een cursus van 8 bijeenkomsten, waarbij je een uur lang actief bezig bent. 

Bovenop het uur bewegen wordt er nog 4x een half uur aan de theoretische kant van de bevalling besteedt. .

Een actieve zwangerschapscursus onder deskundige begeleiding van een geregistreerde ZwangerFit docent
De manier om minder last van zwangerschapskwalen te hebben en sneller te herstellen van de bevalling.

Praktische zaken

 • Je kunt vanaf de 16e tot de 32e week van je zwangerschap met ZwangerFit starten. Tot aan de bevalling kun je de cursus gewoon bijwonen!
 • De cursus bestaat uit 8 lessen voor de bevalling.
 • Een groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers.
 • Er is een cursus op donderdagavond van 19:30 tot 20:30 uur.
 • 4 keer wordt er een half uur extra aan de les toegevoegd en gaan we uitgebreid op het proces rondom het bevallen in.
 • Je krijgt ook toegang tot ZwangerFit Online.

Cursusleidster

De cursus word gegeven door Carla Veldman-Braaksma, zij is fysiotherapeut en gediplomeerd ZwangerFit docente. In 2014 studeerde zij af aan de Hanzehogeschool in Groningen en heeft zij zich vervolgens gespecialiseerd in het geven aan begeleiding aan zwangeren en post partum cliënten. 

Cursusdata

De eerstvolgende cursus start in september.

Prijs

€195,-

Tijdstip

 Donderdag 19:30 uur

Locatie

Gezondheidscentrum de Techumerpleats

Molkenkelder 2, 8941 AJ Leeuwarden

Geplande cursussen

cursus zwangerfit

19

SEP

20:00

Cursus ZwangerFit 

Cursusdata: 19 september, 26 september, 3,10,17,24,31 oktober, 7, 14 november
zwangerfit

21

NOV
20:00

Cursus ZwangerFit

Cursusdata: 21, 28 november, 12, 19 december en 2, 9, 16 en 23 januari 2025