Video Aspect Ratio: 16:9

Bootcamp

Lekker buiten sporten in Leeuwarden of Wergea!

Bootcamp

Lekker buiten sporten in Leeuwarden of Wergea.

De Sportpleats is de pleats to be voor leuke en uitdagende bootcamp lessen in Leeuwarden en Wergea.

200

Lessen per jaar

500+

Calorieën per les

#1

Best bezochte les van de Sportpleats

Wordt sterker

De oefeningen die je tijdens een bootcamp training doet, zorgen ervoor dat je hele lichaam sterker wordt. 

Verbeter je conditie

En dat zonder flinke stukken te hardlopen :-)  Bij bootcamp doen we cardio en de oefeningen vaak vlot achter elkaar. Hier wordt je conditie een stuk beter van!

Sport gezellig met anderen

Bootcamp doe je in een groep. Dit stimuleert jou om meer uit jezelf te halen en is natuurlijk hartstikke gezellig.

Beweeg je ook minder dan je zou willen? 

Iedereen weet sporten goed is, maar er zijn zoveel factoren die er voor zorgen dat het er bij veel mensen niet van komt. 

Daarom zijn we ooit met een kleine groepje buurtgenoten die in hetzelfde schuitje zaten begonnen met bootcamp. 

Hierbij sport je buiten, het hele jaar door, en krijg je elke keer een compleet nieuwe en uitdagende les voorgeschoteld. Een les die altijd past bij jouw eigen niveau en mogelijkheden. 


Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan een goede warming-up, daarna wordt er gewerkt aan kracht en conditie. Dit wordt gedaan door verschillende oefeningen en elementen in een les.

We gebruiken materialen zoals autobanden, springtouwen of kettlebells, maar we maken ook gebruik van voorwerpen uit de omgeving om oefeningen mee te doen. Denk aan een bankje, een stoeprand of een trap.


Onze trainers hebben oog voor techniek, uitvoering en jouw voortgang. Iedere sporter heeft hierbij zijn of haar eigen aandachtspunten en tempo. Zo kun je gezamenlijk sporten en ondertussen werken aan je eigen doelen en vooruitgang.


Verantwoord, gevarieerd, uitdagend en gezamenlijk buiten sporten, dat is waar de bootcamp training van de Sportpleats voor staat.

Moniek Duijster

'Afwisselend en uitdagend'

De trainingen zijn afwisselend en uitdagend. Ik kan mijn eigen niveau aangeven maar wordt tegelijkertijd uitgedaagd om mijn eigen grenzen te verleggen. Eigenlijk ga ik na elke training met een goed gevoel naar huis.

Voor wie is bootcamp geschikt?

Onze trainingen zijn gevarieerd en afwisselend hierdoor kan iedere sporter werken in zijn of haar eigen tempo. Ben jij de beginneling die het sporten eindelijk weer eens op wil pakken of de sportieveling die nog meer uitdaging wil? Bij bootcamp kun je met een gerust hart instappen.

Er zijn diverse mogelijkheden om de training lichter of zwaarder te maken. Denk aan lichtere gewichten of een oefening die wat makkelijker is. In overleg met de trainer kun je altijd vragen om advies, zodat bootcamp voor jouw ook leuk en uitdagend is. 


Waarom is bootcamp goed?

  • Bootcamp is doelgericht en verantwoord sporten.
  • Bootcamp is variantie en uitdaging bij iedere training.
  • Bootcamp is lichamelijk en geestelijk gezond & fit.Wat klanten over bootcamp zeggen:

review 1
review 2
review 3
review 4
review 5

Met welke reden heb je je aangemeld?

Ik zag een oproep op facebook voorbij komen voor een nieuw te starten bootcamp groep. Nu onze drieling wat ouder was en ik meer vrijheid ervoer, wilde ik graag gaan sporten en ook wat meer sociale contacten leggen in de buurt. Het was even een drempel om er helemaal in mijn eentje heen te gaan, maar ik ben erg blij dat ik deze stap gezet heb.  Nog nooit is het mij gelukt om een sport vol te houden, maar met recht mag ik mezelf nu sportief noemen. Ik bootcamp al bijna 4 jaar met erg veel plezier bij de Sportpleats!

Moniek Duijster doet sinds 2015 mee aan bootcamp.

Wat maakt dat je blijft komen?

De trainingen zijn afwisselend en uitdagend. Ik kan mijn eigen niveau aangeven, maar wordt tegelijkertijd uitgedaagd om mijn eigen grenzen te verleggen. Ik vind buiten sporten heerlijk. Ook als het regent. Eigenlijk ga ik na elke training met een goed gevoel naar huis. Bovendien sporten we met een enthousiaste groep mensen die je simpelweg niet in de steek kunt laten! ;-)

Welke tip wil je de lezer meegeven?

Elke beginnende sporter moet ergens beginnen met sporten, zo is het bij mij ook gegaan 4 jaar geleden. Je hoeft niet beslist een goede basisconditie te hebben om te starten, die bouw je snel genoeg op! Er is dus eigenlijk geen excuus om het niet een keertje te proberen. Vraag die gratis proefles aan en kom het zelf een keer ervaren!

Lesdagen

Maandag: Leeuwarden + Wergea 

Woensdag en Zondag: Leeuwarden

Kosten

Vanaf €8,50 per les of €30,50 per maand

Lestijden

Leeuwarden: maa & woe  19:30 uur 

 zondag 9:30 uur

Wergea: 19:45 uur

Locaties

Leeuwarden: Parkeerterrein Techumerpleats,

 Molkenkelder 2, Leeuwarden

Wergea: parkeerterrein van vv Warga, H.J. Kooistraweg 2, Wergea

Veelgestelde vragen over bootcamp


Kan ik eerst een keer proberen?
Ja dat kan! Wil je bootcamp een keer proberen dan kun je een gratis proefles aanvragen. Klik op de knop hieronder om het meteen te regelen.

Ik heb al een tijdje niet gesport, is bootcamp geschikt voor mij?
Het mooie van bootcamp is dat we eenvoudig oefeningen kunnen aanpassen, zodat het ook voor beginners te doen is. Het niveau van de training kunnen we daarom goed op iemand afstemmen.

Welke periodes van het jaar is deze les?
Wij bootcampen het hele jaar door! Alleen bij extreme weersomstandigheden lassen we de les wel eens af.

Is bootcamp altijd buiten?
Ja, bootcamp is altijd buiten. Bij slecht weer zoeken we beschutting van een tunnel, afdakje o.i.d.

Is bootcamp zwaar?
We proberen je natuurlijk uit te dagen, maar het moet wel leuk blijven. Doordat veel oefeningen makkelijk in zwaarte zijn aan te passen houden we het voor iedereen leuk. We kunnen niet beloven dat je geen spierpijn hebt af en toe ;-)

Wanneer zijn de bootcamplessen?
In Techum hebben we bootcamp op maandag (19:30), woensdag (19:30) en zondag (9:30) en in Wergea elke maandag om 19:45 uur. Tijdens vakanties en feestdagen wijken we hier vanaf. Bekijk ons rooster voor een actueel overzicht.

Wat kosten de lessen?
De 1e keer kun je gratis proberen, daarna kun je kiezen voor een 10 lessenkaart of een abonnement. Check hier alle info.

Welke kleding kan ik het beste dragen?
Kies voor sportkleding die lekker zit en (omdat we altijd buiten sporten) warm genoeg is. Draag eventueel laagjes zodat je altijd wat kunt uittrekken zodra je het warm krijgt. Draag zodra het 's avonds donker is kleding die opvalt of een lampje.

Maak ook kennis met bootcamp!