Bootcamp voor kinderen

Bootcamp voor kinderen? Ja! Bootcamp is niet alleen geschikt voor volwassen, maar ook heel erg leuk voor kinderen. Het is een sportieve activiteit waar van alles in zit. Denk aan kracht en conditie, maar ook samen plezier maken en het trainen van de behendigheid.

Wat is bootcamp voor kinderen?

Oorspronkelijk is bootcamp een trainingsmethode van Amerikaanse soldaten. In bezette gebieden trainden zij met de materialen die voorhanden waren, de intensiteit lag hierbij heel hoog. Zodat er in korte tijd zo efficiënt mogelijk kon worden getraind. Op die manier werd het lichaam klaargestoomd voor de verschillende missies.

De ‘gewone’ Bootcamp voor volwassen is geschikt gemaakt voor iedereen, het is een sportles waarbij je in groepsverband werkt aan je kracht en uithoudingsvermogen. Deze les is altijd buiten, daarmee onderscheidt bootcamp zich ten opzichte van andere groepslessen. Bootcamp kan op 1 locatie zijn, maar het is ook mogelijk om een ronde te maken waarbij je op verschillende plekken oefeningen doet. Dit alles onder begeleiding van een trainer die oog heeft voor de techniek, uitvoering en jouw voortgang.

Bij bootcamp voor kinderen wordt ook vaak buiten getraind en worden er oefeningen gedaan die goed zijn voor de conditie, het sterker maken van je lichaam en het ontwikkelen van je behendigheid. Oefeningen worden vaak gedaan met het lichaamseigen gewicht, denk aan opdrukken, planken of het doen van squats. Tijdens de lessen gebruiken we ook materialen zoals autobanden, kettlebells of zandzakken. We maken ook gebruik van voorwerpen uit de omgeving om oefeningen mee te doen. Denk aan een bankje, een stoeprand of een trap.

bootcamp kinderen

Plezier maken!

Het belangrijkste van bootcamp voor kinderen is dat er plezier wordt gemaakt! Bootcamp is een leuke en sportieve training waarbij het belangrijkst is dat de kinderen lol hebben en lekker bewegen. We doen daarom bij onze lessen voor kinderen afwisselende oefeningen zoals estafette, bal spelen, boksen of tik spelen. Natuurlijk doen we ook echte bootcamp oefeningen zoals het tillen van autobanden, opdrukken of touwtrekken.

Voor wie?

Onze lessen zijn voor kinderen vanaf groep 3. We kunnen deze les ook op maat aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan een bootcamples op een kinderfeestje of als workshop een basisschool. We hebben al op meerdere scholen lesgegeven en over de kinderfeestjes waar wij waren wordt nog steeds na gepraat.

Enkele van onze opdrachtgevers:

bootcamp kinderen  bootcamp kinderenbootcamp kinderen

Over de schrijver
Reactie plaatsen