Wat is bootcamp?

Bootcamp is een sportles waarbij je in groepsverband werkt aan je kracht en uithoudingsvermogen. Deze les is altijd buiten, daarmee onderscheidt bootcamp zich ten opzichte van andere groepslessen. Bootcamp kan op 1 locatie zijn, maar het is ook mogelijk om een ronde te maken waarbij je op verschillende plekken oefeningen doet. Dit alles onder begeleiding van een trainer die oog heeft voor techniek, uitvoering en jouw voortgang.

Naast het voordeel dat een trainer let op de goede uitvoering, verhoog je door het in groepsverband te sporten de intensiteit ten opzichte van een training die je solo afwerkt. De efficiëntie van de training is daardoor hoger. Ook is een groepsles een mooie manier om sociale contacten op te doen.

Waar train je mee?

Bij bootcamp wordt veel gebruikgemaakt van oefeningen met het lichaamseigen gewicht, natuurlijke trainingsmaterialen zoals boomtakken en gemakkelijk te vervoeren fitnessmaterialen. Tijdens onze lessen gebruiken we bijvoorbeeld materialen zoals autobanden, kettlebells of zandzakken. We maken ook gebruik van voorwerpen uit de omgeving om oefeningen mee te doen. Denk aan een bankje, een stoeprand of een trap.

wat is bootcamp

Bootcamp materialen

Amerikaanse soldaten

Oorspronkelijk is bootcamp een trainingsmethode van Amerikaanse soldaten. In bezette gebieden trainden zij met de materialen die voorhanden waren, de intensiteit lag hierbij heel hoog. Zodat er in korte tijd zo efficiënt mogelijk kon worden getraind. Op die manier werd het lichaam klaargestoomd voor de verschillende missies.

Wat is bootcamp bij de Sportpleats?

Verantwoord, gevarieerd, uitdagend en gezamenlijk buiten sporten, dat is waar de bootcamp training van de Sportpleats voor staat. We starten bij de Techumerpleats (Techum, Leeuwarden) of bij het parkeerterrein bij de sportvelden (Wergea). Vanuit hier gaan we op pad of blijven we in de buurt van de startlocatie. Elke week is er een nieuwe uitdagende les die jij kunt volgen, passend bij jouw eigen niveau en mogelijkheden. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan een goede warming-up, daarna wordt er gewerkt aan kracht en conditie. Dit wordt gedaan door verschillende oefeningen en elementen in een les.

Meer weten? Lees dan verder

Over de schrijver
Reactie plaatsen