Hardloopaccessoires: onze top 3
07 februari 2020 

Hardloopaccessoires: onze top 3

Hardloopaccessoires heb je in alle soorten en maten. Sporthorloges met GPS, hoofdlampen, elastische veters en ga zo maar door. In dit artikel zetten we onze top 3 voor je op een rij!

Voor een mooi muziekje onderweg

Tijdens onze bootcamplessen zetten we meestal een muziekje aan, hiermee wordt je opgezweept en krijg je wat extra stimulans. Hierdoor haal je net wat meer uit je training. Ook als je gaat hardlopen kan muziek werken als stimulans, bijvoorbeeld tijdens een intervaltraining. Ga je voor een rustig blokje om dan maakt een podcast of een mooie playlist het plaatje compleet en kom je hierdoor soms vol inspiratie en ideeën thuis.

Met snoer of draadloos

Door de jaren heen heb ik veel headsets en oordopjes versleten. Oordopjes met snoer zijn vaak niet zo handig. Door de rotatie van het lichaam trekt het snoer vaak strak en het blijft snel ergens achter haken. Draadloos via bluetooth is dan dus handiger. Je hebt deze in veel verschillende varianten. Doordat je bij sporten continu op en neer beweegt, zijn modellen met een beugel geschikter. Losse oordoppen blijven vaak niet goed zitten en vallen uit je oor.

Omgevingsgeluid

Ook is het wel zo veilig om nog wat van de overige weggebruikers mee te krijgen. Een headset met oorschelpen en noise cancelling is daarom qua verkeersveiligeid niet zo geschikt. Daarentegen is het ook wel fijn dat je tijdens dagen dat het flink waait nog wat meekrijgt van de muziek of podcast die je afspeelt. Bij het gewone type oordopje zoals de witte van Apple hoor je bij stevige wind vrij weinig van de muziek. Dus onder verschillende omstandigheden wil je dat de geluidskwaliteit nog naar behoren is.

Headphones van Aftershokz

Al met al flink wat criteria dus, is zoiets wel te koop? Het antwoord is: JA. De headsets van Aftershokz voldoen aan al deze eisen. Ze hebben namelijk next generation ‘bone conduction’ technologie ontwikkeld. Bij deze technologie draag je de headphone voor het oor. De headphone heeft een open ear principe en geeft een deel van het geluid door via het jukbeen naast het oor. Klinkt gek, maar na een maand intensief gebruik kan ik beamen dat dit heel goed werkt. Ook bij harde wind blijf je nog steeds de muziek horen. Bonus van deze headphone is dat je gehoorgang vrij blijft, hierdoor kun je nog steeds omgevingsgeluiden horen. Bonus 2: Naast muziek luisteren zit er ook een microfoontje in, dus kun je er ook mee bellen.
Ik heb zelf de Air, deze kost zo’n €100,- Van al mijn hardloopaccessoires is deze headset sinds ik hem op mijn verjaardag kreeg, met stip in mijn top 3 beland. Goed geluid onder alle omstandigheden, fijn draagcomfort en een stuk veiliger doordat je ook omgevingsgeluid kunt horen.

hardloopaccessoires

Een handige heuptas

Een van mijn hardloopaccessoires die ook vaak mee gaat is de SpiBelt. Dit is een handige heuptas, waar je spullen zoals een telefoon, sleutels, pinpas, ID kaart of geld en bij langere afstanden gelletjes e.d. in kunt doen. De stof rekt behoorlijk mee dus er kan behoorlijk veel in.

Je kunt al deze spullen ongehinderd meenemen, want de SPIbelt schudt of schuift nauwelijks als je beweegt. Perfect voor hardlopen, maar het is ook handig tijdens andere activiteiten of voor op reis. Door de brede elastische band en zachte stof merk je er tijdens het hardlopen nauwelijks wat van.

Hardloophorloge

De laatste in de rij van hardloopaccessoires is het hardloophorloge. Deze heb je van eenvoudig t/m super deluxe. Zoek je een goede middenklasser die beschikt over functies zoals een GPS, hartslagmeter en andere functies waardoor je effectiever kunt trainen dan is mijn favoriet de Garmin Forerunner 245.

Dit toestel is mooi vorm gegeven en kun je dan ook prima naar je werk dragen. Ook qua draagcomfort scoort hij goed, het horloge is licht en het bandje is soepel. De accu kan ongeveer een week mee, gebruik je hem gedurende de week een paar keer tijdens het hardlopen dan gaat hij wat sneller leeg.

Je kunt hem ook voor andere sporten gebruiken zoals wandelen, fietsen, bootcamp en ook binnen op de loopband of vergelijkbaar. Het toestel heeft smartwacht functies, waardoor je inkomende berichten en telefoontjes kunt zien. Dit kun je ook makkelijk uitzetten, het toestel is sowieso heel gebruiksvriendelijk en makkelijk te bedienen. Wat ook fijn is dat er altijd snel GPS verbinding wordt gemaakt, waardoor je vlot met je sportactiviteit kunt beginnen.

Meer hardloopaccessoires

Dit zijn mijn 3 favoriete hardloopaccessoires van dit moment. Ik ben benieuwd welke accessoires jij graag gebruikt tijdens het hardlopen. Laat het me weten via de reacties hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen