Thuis trainen met de Sportpleats nr. 6 | Bring Sally Up
27 maart 2020 

Thuis trainen met de Sportpleats nr. 6 | Bring Sally Up

Bring Sally Up oftewel Flower van Moby is een tijdloze klassieker in de fitness wereld. In menig bootcamp lesje van ons komt hij voorbij. Niet omdat Bring Sally Up zo’n geweldig nummer is, eerder eentonig en saai, maar het is wel heel geschikt om een workout op te doen.

Bring Sally Up (en Down)

De workout is heel simpel: volg de muziek. Hoor je Bring Sally Down dan ga je naar beneden. Bij Bring Sally Up kom je weer overeind. Dit herhaalt zich het hele nummer door. Wij doen in de video diverse soorten squats, maar je kunt ook een push up, plank to push up, sit up, springen en ga zo maar door doen. Je kunt natuurlijk ook steeds een andere oefening doen of 2 oefeningen afwisselen. De mogelijkheden bij deze workout zijn eindeloos.

Het nummer is qua opbouw niet echt vergelijkbaar met andere nummers. Totaal zijn er 5 delen met 3x een refreintje waarbij je de oefening wat langer aanhoudt en je spieren een beetje gaan protesteren 😉 Klinkt misschien een beetje vaag, dus wil je weten hoe het zit: Check dan snel de video, doe mee en ervaar het zelf 🙂

Wij doen in deze workout de volgende squat oefeningen:

  1. Squat (voeten op schouderbreedte)
  2. Pistol Squat (op één been squatten). Eerst met rechts en het volgende deel van het nummer met links.
  3. Sumo squat (breed staan, tenen naar buiten)
  4. Split squat (benen tegen elkaar aan)

bring sally up

Flower van Moby

Na het horen van dit nummer, zul je misschien wel denken waar gaat al dat Sally Up en Down nou over? Het grappige is dat iedereen er bring sally up van maakt. Ze zingen eigenlijk green sally up. Dit nummer van Moby stond op zijn album Play the B Sides en op de soundtrack van de film Gone in 60 seconds. Het is gebaseerd op een ander lied dat gezongen werd door kinderen van slaven in de Verenigde Staten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen