Corona Update 7 mei

Goed nieuws, de maatregelen m.b.t. Corona en buiten sporten zijn versoepeld. Vanaf maandag 11 mei starten we weer met onze bootcamplessen! Vorige week hebben kregen we groen licht van de regering en gemeente om weer te starten met onze lessen voor kinderen. Dat we ondanks Corona weer buiten mogen sporten is een mooie opsteker! Wel zijn er ook voor het buiten sporten, een aantal maatregelen i.v.m. het corona virus.

Maatregelen Bootcamp Lessen (volwassenen)

Maandag 11 mei starten we weer met onze bootcamplessen. Uiteraard in aangepaste vorm vanwege het coronavirus.

Meld je op tijd voor een les aan.
Op deze manier kunnen onze trainers op een veilige manier de training vormgeven.

Wij volgen de richtlijnen van de overheid, dit houdt in:

 • Geen handen schudden.
 • Was je handen regelmatig.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
 • We blijven buiten. Dat betekent dat de Techumerpleats niet toegankelijk is, dus kleed je thuis om en douche na afloop ook thuis.

Ziek? Blijf thuis

Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius. Heb je koorts en/of benauwdheid? Of geldt dit voor een van je huisgenoten? Blijf dan ook thuis tot de klachten ten minste 24 uur over zijn. Deelnemers waarvan we vermoeden dat ze ziek zijn – bijvoorbeeld door hoesten – zullen we vragen naar huis te gaan.

Aanvullende maatregelen

Naast de landelijke adviezen tegen het Corona virus hebben we besloten om de volgende maatregelen te treffen.

 • Deel je bidon of handdoek niet met anderen.
 • Vanwege de hygiëne gebruiken we geen matjes. Oefening waarbij je ligt doen we veelal in het gras. Neem indien gewenst je eigen matje mee.
 • Doe geen oefeningen gezamenlijk en geef elkaar geen high five
 • Onze materialen worden extra gereinigd of gewassen.
 • Doe er meer dan 10 personen mee, dan splitsen we de groep op. We zullen de komende tijd ook wat meer los van elkaar en/of in kleine groepjes gaan trainen.

Lessen binnen

De yogalessen en zwangerfit gaan binnen nog niet door, mogelijk gaan we op korte termijn wel naar buiten. We zijn bezig met hier variaties op bedenken zodat dit ook onder buiten sporten valt. Het is mogelijk om mee te doen met onze online lessen of cursussen. Zodra dit weer mogelijk is dan laten we dat z.s.m. weten.

corona buiten sporten

Aanvullende maatregelen lessen voor kinderen

We starten na de meivakantie op maandag 11 mei om 16:00 uur en dinsdag 12 mei om 16:30 uur. Bij deze lessen sporten we altijd buiten en we verzamelen bij de schuur op het parkeerterrein van de Techumerpleats.

Vanwege het Corona virus zijn we genoodzaakt om een aantal maatregelen te nemen. Wij zetten de maatregelen en afspraken op een rijtje:

 1. De lessen starten weer vanaf 11 mei. Deze lessen zijn buiten, binnen is namelijk niet toegestaan. Onze deelnemers zijn maximaal 12 jaar oud. Dit betekent dat ze samen mogen sporten zonder 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
 2. Ouders hebben geen toegang tot de les en/of directe omgeving. Het langs de lijn staan is dus niet toegestaan. Je kind(eren) brengen mag wel, dit mag maximaal 10 minuten voordat de training begint. Neem vervolgens op het parkeerterrein van de Techumerpleats afscheid. Blijf bij voorkeur in de auto en als je op de fiets komt houd dan 1,5 meter afstand van andere personen. Na het afscheid graag weer direct vertrekken.
  Bij het ophalen gelden dezelfde regels, graag direct na de training weer naar huis.
 3. Onze groepen bestaan uit maximaal 15 kinderen.
 4. Van de kleedkamers in de Techumerpleats kan geen gebruik worden gemaakt. Alleen de toiletten zijn toegankelijk.
 5. Heeft uw zoon of dochter verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Dan moet uw zoon of dochter thuis blijven.
 6. Heeft iemand van het gezin verkoudheidsklachten én koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheid: ook dan moet uw zoon of dochter thuis blijven.

Wij rekenen op de verantwoordelijkheid van alle ouders/verzorgers.

Over de schrijver
Reactie plaatsen