Thuis trainen met de Sportpleats nr. 9 | 7 Minute Workout voor je Benen
06 april 2020 

Thuis trainen met de Sportpleats nr. 9 | 7 Minute Workout voor je Benen

In deze 7 minute workout zijn je benen aan de beurt! De 7 minute workout is een korte en vrij intensieve workout, maar o zo ideaal omdat hij heel effectief is en maar weinig tijd kost. Bovendien zijn ze er in verschillende soorten en maten zoals de full body en onze buikspier variant.

Hoe en wat: 7 minute workout benen

Je doet straks 12 oefeningen, elke oefening doe je 30 seconden en vervolgens heb je 10 seconden rust. Je hebt een stoel nodig om bepaalde oefeningen voor je benen te kunnen doen. De work out bestaat uit de onderstaande oefeningen:

7 minuten workout benen

Je kunt gewoon meedoen met de video, hierin wordt de tijd bijgehouden. Je kunt natuurlijk ook zelf de tijd bijhouden, op Spotify staan diverse 7 minute workout songs en er zijn talloze apps. Wil je liever samen met anderen trainen? Dat kan bij onze bootcamp lessen.

Wat zijn de voordelen van de 7 minute workout?

Het voordeel van een HIIT training, zoals de 7 minute workout, is dat je dezelfde voordelen van sporten ervaart maar dan in veel minder tijd. Wetenschappers van de McMaster Universiteit in Hamilton Canada, toonden aan dat je wanneer slechts enkele minuten traint in de buurt van je maximale capaciteit. Dit zorgt voor moleculaire veranderingen in je spieren die vergelijkbaar zijn met een aantal uren hardlopen of fietsen.

Belangrijk is dat de 30 seconden werktijd waarbij je voluit gaat wordt afgewisseld met rust. Zodat je lichaam zich kan herstellen. Bij de 7 minute workout voor je benen is deze rust 10 seconden. De oefeningen worden dus vlot achter elkaar afgewerkt. De intensiteit zit op ongeveer 8, bij een schaal van 1 tot 10. De workout zul je dus als onplezierig ervaren. Het voordeel is dat je wel na 7 minuten klaar bent.

Over de schrijver
Reactie plaatsen