Thuis trainen met de Sportpleats | afl. 3 | 7 minute workout buikspieren
21 maart 2020 

Thuis trainen met de Sportpleats | afl. 3 | 7 minute workout buikspieren

Deze keer hebben we een 7 minute workout speciaal voor je buikspieren gemaakt. Het voordeel van de 7 minute workout is dat hij kort maar krachtig is, zoals de naam al verklapt is het een intervaltraining van 7 minuten.  Deze 7 minute workout doe je 11 oefeningen voor je buikspieren, elke oefening doe je 30 seconden lang, afgewisseld met 10 seconden rust.

Welke buikspier oefeningen zitten in deze 7 Minute Workout?

Alle buikspieren komen aan bod in deze workout. We doen de volgende 11 oefeningen:

 1. Plank
 2. Sit Up
 3. Bicycle Crunch
 4. Leg Raise
 5. Hup Thrust
 6. V Sit
 7. Dead Bug
 8. Superman
 9. Side Plank Rechts
 10. Side Plank Links
 11. Crunches

(De 7 minute workout bestaat normaal uit 12 oefeningen, maar per ongeluk zijn we tijdens het filmen 1 vergeten :-D)

7 minute workout buikspieren

Wat zijn de voordelen van de 7 minute workout?

Het voordeel van een HIIT training, zoals deze 7 minute workout voor je buikspieren, is dat je dezelfde voordelen van sporten ervaart maar dan in veel minder tijd. Wetenschappers van de McMaster Universiteit in Hamilton Canada, toonden aan dat je wanneer slechts enkele minuten traint in de buurt van je maximale capaciteit dit zorgt voor moleculaire veranderingen in je spieren. Deze veranderingen zijn vergelijkbaar met een aantal uren hardlopen of fietsen.

Belangrijk is dat de 30 seconden werktijd waarbij je voluit gaat wordt afgewisseld met rust. Zodat je lichaam zich kan herstellen. Bij deze workout is de rust 10 seconden. De oefeningen worden dus vlot achter elkaar afgewerkt. De intensiteit zit op ongeveer 8, bij een schaal van 1 tot 10. Je buikspieren zullen deze 7 minuten workout dus als onplezierig ervaren, het voordeel is dat je wel na 7 minuten klaar bent 😉

Over de schrijver
Reactie plaatsen