Body & Mind op donderdagavond

Body & Mind kun je voortaan volgen op de donderdagavond bij de Sportpleats. Een fijne les die inspanning met ontspanning combineert. Deze les is om 19:00 uur in de Groene Zaal (2e verdieping) en hiervoor geldt het sport tarief. Body & Mind is pilates met yoga en een vleugje tai chi. Je oefent onder meer gecontroleerd ademhalen, verbetering van flexibiliteit, statische kracht, concentratie en meditatie.

Pilates en Yoga

De afgelopen weken heeft Jolijn al een aantal keer een body & mind les gegeven. De bewegingen worden volgens de Pilatesprincipes beheerst en nauwkeurig uitgevoerd. Voorheen bestond de hele les hieruit, maar tijdens deze les doe je eenvoudige en veilige yoga bewegingen om je hele lichaam sterker en flexibeler te maken. Het controleren van je ademhaling is onderdeel van alle bewegingen.

Vanuit een goede lichaamshouding worden alle spiergroepen geactiveerd, spieren worden langer en sterker. Het is je persoonlijke time-out van het dagelijks leven en zorgt voor een gezond lichaam en een gezonde geest.

Waarom Body & Mind?

body & mindDoor een gecontroleerde ademhaling, concentratie en een gestructureerde serie van stretches, bewegingen en poses op muziek, creëren we een holistische workout waardoor je je lichaam in harmonistische staat en balans brengt.  De Pilates, Yoga en Tai Chi oefeningen hebben veel voordelen. ALLE spieren worden geactiveerd, dus ook de diepere stabilisatiespieren. Dit zijn de spieren van onderrug, onderbuik, bekkenbodem en middenrif. Deze spieren vormen de core van je lichaam. Je krijgt daardoor een betere lichaamshouding, meer kracht, stabiliteit en balans. Buik- en rugspieren worden sterker.

Voor wie?

Body & Mind is voor iedereen geschikt. Vooral voor mensen met een zittend beroep, mensen met rug- en nekklachten, beginnende sporters of juist gevorderde sporters die hun prestaties willen verbeteren.

Je kunt het gratis proberen, vraag ook een proefles aan. Toch een andere les? Bekijk hier alle groepslessen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen