Thuis trainen met de Sportpleats | Circuit training | Afl. 4
24 maart 2020 

Thuis trainen met de Sportpleats | Circuit training | Afl. 4

Deze keer hebben we een leuke circuit training voor je in petto. Tijdens deze circuit training voer je meerdere oefeningen achter elkaar uit. Vaak zit er een grote variatie in de oefeningen zodat je jouw hele lichaam traint. Ook werk je aan de conditie, omdat er weinig rust tussen de oefeningen zit. Het doel van een circuit training is dan ook om jouw kracht en uithoudingsvermogen te vergroten.

Een circuit kan in alle soorten en maten, denk aan variëren in oefeningen, werktijd of herhalingen. Tijdens onze bootcamp lessen doen we dan ook vrijwel elke les een andere circuit training.

First things first: de Warming Up

Om goed opgewarmd het circuit te kunnen uitvoeren doen we een stevige warming up. Je doet verschillende oefeningen 100x. Doe dit in je eigen tempo en waar nodig met rustpauzes. We waren een beetje lui tijdens de opnames: de oefeningen doen we slechts een paar keer voor 😉 Je dus moet na de instructie het filmpje even op pauze zetten.

De circuit training

We gaan door met de circuittraining. Tijdens dit circuit doe je 10 oefeningen, ze staan op de afbeelding hieronder maar het makkelijkste is om gewoon mee te doen met de video. Elke oefening doe je 45 seconden lang, tijdens de uitleg van de volgende oefening heb je rust. We doen 2 rondes, tenzij het na 1 ronde niet meer gaat. Barst je van de energie dan mogen 3 rondes ook natuurlijk.

Tijdens het circuit heb je een stoel of bankje nodig. We doen ook de biceps curl, in het filmpje gebruiken we een tas met boeken. Hiervoor kun je ook iets anders gebruiken, zolang het maar een uitdagend gewicht heeft en een beetje handzaam is. Een aantal oefeningen doe je op de vloer, als je het fijn vindt kun je eventueel een matje of kleed gebruiken om op te liggen.

Zet hem op!

circuit training

Over de schrijver
Reactie plaatsen