Thuis trainen met de Sportpleats | Aflevering 1
17 maart 2020 

Thuis trainen met de Sportpleats | Aflevering 1

Thuis trainen met de Sportpleats, een beetje anders dan je gewend bent, maar we willen je graag helpen met in beweging blijven. Vanwege het Corona Virus zijn we in ieder geval tot 6 april gesloten. De komende tijd posten we daarom enkele videolessen, zodat je thuis kunt trainen.

Thuis trainen met de Sportpleats | Aflevering 1

In de eerste aflevering zie je Mechiel samen met gastdocent Daniël. Hij geeft o.a. les op het voortgezet onderwijs en biedt zijn gym lessen tijdelijk ook digitaal aan. Daarnaast is hij Mindful Run en Walk instructeur en kom je hem zodra het weer kan tegen bij onze workshops.

Deze eerste les duurt ongeveer 45 minuten en bevat 3 onderdelen. Je hebt tijdens de opdrachten een aantal zaken nodig, deze staan hieronder bij de onderdelen beschreven. Verder is een muziekje ter ondersteuning wel lekker, onze favoriet de Sportpleats Bootcamp afspeellijst.

1. Warming Up

Hier doen we een Tabata interval, je hebt hier verder niks bij nodig. Bij de tabata heb je 8x 20 seconden werktijd afgewisseld met 10 seconden rust. In de video doet Mechiel hem helemaal voor, dus je kunt gewoon meedoen met hem meedoen.

2. 300 Challenge

Deze challenge is gebaseerd op de film 300. We doen hier totaal 300 herhalingen die je naar eigen inzicht mag verdelen over 10 oefeningen. In de video doet Daniël alle oefeningen voor. Hier staan ze ook allemaal.

3. Roll the dices | Dobbelen

Voor deze oefening heb je een dobbelsteen, 2 voorwerpen van 1 – 3 kilo zoals een fles frisdrank, een pak melk of kaarsen en een zware tas nodig. Daarnaast gebruiken we een stoel, traptrede en een muurtje om tegenaan te zitten.

Bij dit onderdeel doe je aan de ene kant van de kamer, tuin of straat arm oefeningen en op een plek verderop doe je de been oefeningen. De oefeningen staan hieronder en worden in de video uitgelegd. Je begint bij de armen, je gooit met de dobbelsteen en voert de oefening uit de overeenkomt met het getal wat je hebt gegooid. Je voert de opdracht uit en rent naar de been oefeningen, hier gooi je weer met de dobbelsteen en je voert de oefening uit die hier bij hoort. Dit herhaal je tot er 15 minuten om zijn, dus zet wel even een timer 😉

Tot slot

Dit waren de oefeningen, succes met het uitvoeren en tot de volgende aflevering. We zijn benieuwd naar jouw feedback, we horen graag van je!

Over de schrijver
Reactie plaatsen