Thuis trainen met de Sportpleats nr. 10 | Full body workout met een bal
06 april 2020 

Thuis trainen met de Sportpleats nr. 10 | Full body workout met een bal

Bij deze full body workout ga je allemaal oefeningen met een bal doen. De bal rol momenteel door het Coronavirus nergens, dus tijd om daar maar eens wat verandering in aan te brengen. Naast een bal, die je het liefst een beetje hard hebt opgepompt, heb je nog een springtouw nodig. Het springtouw gebruik je voor de warming up van deze full body workout.

De warming up met springtouw

Bij deel 1 van de warming doe je het volgende. Je gaat touwtje springen, zodra je af bent doe je 1 jumpsquat. Vervolgens spring je weer verder, ben je weer af? Dan doe je nu 2 jumpsquats. Dit gaat zo door totdat je 20 jumpsquats hebt gedaan.

Het tweede (en laatste) deel van de warming up gaat als volgt. Je gaat opnieuw touwtje springen, je doel is nu echter om 500x totaal te springen. Iedere keer als je af bent dan trek je een kort sprintje.

De full body workout met bal

Tijd voor de full body workout! Pak de bal erbij en mocht je er niet één hebben dan kun je ook iets anders kiezen. Zolang het niet te groot is en het jouw gewicht kan dragen, bijvoorbeeld een klein krukje of autoband. De volgende oefeningen ga je allemaal doen:

full body workout

Weet je niet wat je moet doen? In de video doen we natuurlijk alle oefeningen voor. Doe de oefeningen zo netjes en gecontroleerd mogelijk, het draait niet om snelheid.

Je kunt gerust nog een ronde van deze full body workout doen. Dit kun je op dezelfde manier doen of je kunt er ook voor kiezen om de oefeningen nogmaals te doen, maar dan intensiever. Wil je jezelf even flink uitdagen, zet dan de timer op 1 minuut met 20 seconden rust. Wil je het leuk houden kies dan voor 50 seconden werktijd en je kunt natuurlijk ook kiezen voor 40 seconden of ieder ander getal 😉 Maak het voor jezelf leuk en uitdagend!

Optie 2: Plak er nog een 7 minute workout achteraan.

Over de schrijver
Reactie plaatsen