Sporten tijdens de zwangerschap
06 december 2018 

Sporten tijdens de zwangerschap

Waarom sporten tijdens de zwangerschap?Sporten tijdens de zwangerschap heeft een flink aantal voordelen. Vrouwen die regelmatig (blijven) bewegen tijdens de zwangerschap hebben minder last van zwangerschapskwalen, slapen beter en komen op een gezonde manier aan. Door je spieren en uithoudingsvermogen te versterken, blijven vrouwen makkelijker bewegen zodra hun buik groter en zwaarder is geworden. Door te sporten blijf je fit tijdens de zwangerschap en komt het goed van pas tijdens de bevalling. Bijkomend voordeel is dat je na de geboorte van je kind makkelijker herstelt en sneller je eigen lijf terug hebt.

Sporten en theorie

Tijdens onze zwangerschapscursus ben je 8 lessen ongeveer een uur actief bezig. De oefeningen die je doet werken preventief bij lage rug en bekkenpijn en klachten aan de bekkenbodem. Daarnaast behandelen we ook nog de theorie rondom bevallen en ga je aan de slag met ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken. Hier nemen we 4 keer een half uur voor.

Meedoen?

Op 3 januari starten we weer met een nieuwe groep, je kunt ook vanaf 28 februari meedoen. In beide groepen zijn nog plekken vrij. Check hier alle informatie of meld je aan.]]>
Over de schrijver
Reactie plaatsen