Steptember

Doe ook mee aan de steptember challenge! Je kent het wel je wilt iets gaan doen, bijvoorbeeld vaker sporten, gezonder eten, meer bewegen of je wilt juist iets niet meer doen. Vaak blijft het bij een voornemen of stop je bij een mislukte poging.

Daarom heeft Fit met Ingrid van MEER BEWEGEN een challenge gemaakt, die we van harte toejuichen! Een gratis laagdrempelige 30 dagen challenge om meer in beweging te komen. STEPTEMBER. Het is tevens een leuke manier om er direct een nieuwe gewoonte van te maken.

steptember

Wandelen en meer bewegen is supergezond!

De Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen (NNGB) is 30 minuten bewegen per dag. Je hoort vaak dat je 10.000 stappen per dag moet zetten. Maar dat is niet voor iedereen haalbaar. Vooral als je een zittend beroep hebt, kan het demotiverend werken. 8.000 stappen per dag is een goede richtlijn.
Daarvoor zul je ongeveer een klein uur moeten bewegen: bijvoorbeeld een halfuur stevig wandelen of rustig joggen en daarnaast een actieve leefstijl: vaak de trap nemen, tijdens de lunchpauze een stukje gaan lopen en liefst zoveel mogelijk lopend of fietsend naar je werk of naar de supermarkt.

Het streven is om tussen de 8.000 en 10.000 stappen per dag uit te komen. Je kan ook meedoen als je al veel stappen zet, jouw uitdaging is dan om dit 30 dagen lang vast te houden. Zo kan je ook jouw #30dayscommitment aan gaan met #Steptember van Fit met Ingrid.

Meer bewegen en wandelen heeft veel voordelen: het verbeterd je conditie, vermindert het risico en hart- en vaatziekten, vermindert het risico op diabetes, versterkt je spieren, botten en kraakbeen, kan overgewicht voorkomen en het is goed voor je geest.

Waarom 30 dagen?

In 30 dagen ga je onderzoeken wat de verandering die je gaat doorvoeren jou gaat bieden en of dit past in jouw huidige levensfase en leefstijl. Je probeert het niet 1x maar 30 dagen opnieuw. Zo geef je jezelf de kans om het als gewoon te gaan beschouwen. Ook al duurt ons gedrag écht veranderen vaak langer, het is een mooie aanzet.

Aanmelden voor Steptember

Je kan je tot 31 augustus 23.59 uur gratis aanmelden via https://fitmetingrid.nl/doe-mee-met-steptember-challenge/. Je ontvangt van onze collega Ingrid een handige ‘on track’ planner om je voortgang bij te houden, inspirerende e-mails en je kan je aansluiten bij de Steptember Community op Facebook zodat je jou commitment met andere deelnemers kan delen, elkaar kan inspireren en motiveren.

Start jij met jouw steptember commitment 1 september?

Over de schrijver
Reactie plaatsen