Vergoeding zwangerschapscursus in 2020
18 november 2019 

Vergoeding zwangerschapscursus in 2020

Verwacht je in 2020 een kindje en ben je van plan een zwangerschapscursus te doen? Het loont om te kijken of jouw verzekeraar een vergoeding voor een zwangerschapscursus uitkeert en wellicht is het zelfs de moeite waard om over te stappen. De verschillen per verzekeraar zijn namelijk groot!

Wat krijg je sowieso vergoed?

Veel van de zorg rondom de zwangerschap wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Denk bijvoorbeeld aan de gynaecoloog, verloskundige, echo’s en bevalling in het ziekenhuis (als dit medisch noodzakelijk is). Een zwangerschapscursus zoals ZwangerFit zit niet in het basispakket, hier moet je een aanvullende verzekering voor hebben.

Waarvoor moet je een aanvullende verzekering voor hebben?

Naast een zwangerschapscursus kun je vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding krijgen voor bijvoorbeeld een kraampakket, de eigen bijdrage voor kraamzorg en bekkenfysiotherapie.

Hoogte vergoeding zwangerschapscursus 2020

De vergoedingen zijn nogal verschillend per verzekeraar. Sommige vergoeden namelijk helemaal geen zwangerschapscursus, anderen tot een bepaalde hoogte. Kijk op de website van PriceWise voor een mooi overzicht.

Profiteren van een hogere vergoeding voor je zwangerschapscursus of een goedkopere verzekering? Stap dan over voor 1 januari 2020.

Over de schrijver
Reactie plaatsen