Thuis trainen met de Sportpleats nr. 11 | EMOM Paas Workout
09 april 2020 

Thuis trainen met de Sportpleats nr. 11 | EMOM Paas Workout

Dit keer maken we met onze EMOM workout een uitstapje naar Crossfit. EMOM staat voor every minute on the minute. Dit houdt in dat zodra de minuut start je begint met het doen van het aantal herhalingen van een bepaalde oefening. Wanneer je klaar bent, heb je de rest van de minuut rust en dan start je op de minuut met de volgende (of dezelfde) oefening.

De EMOM workout heb ik leren kennen door de Netflix documentaire The Fittest on Earth waarin ze het WK Crossfit 2017 en enkele atleten volgen. Ongelooflijk wat deze atleten allemaal presteren, een aanrader om eens te bekijken. De favoriete workout van de Australische winnares Tia-Clair Toomey is de EMOM workout. Het mooie is dat deze workout niet alleen voor crossfitters is bedoelt, maar ook voor jou is het een perfecte manier om te trainen. Je wordt er sterker van, je kunt beter worden in een bepaalde oefening of aan je conditie werken. Met een EMOM workout kun je alle kanten uit.

Wat is de EMOM Paas Workout?

Een kort maar krachtige HIIT workout van totaal 5 minuten. Je hebt geen attributen nodig, alleen je eigen lichaam 🙂 Je kunt deze workout gewoon in de woonkamer of met mooi weer buiten in de tuin doen.

Zet de timer/interval van je telefoon of sporthorloge op 1 minuut en zorg ervoor dat dit wordt herhaalt. Je kunt ook zelf de klok in de gaten houden of iemand anders om assistentie vragen.

Zodra een nieuwe minuut start, begin je met de volgende oefening.
Klaar met een oefening? Dan heb je de rest van de minuut rust. Je doet 4 oefeningen achter elkaar, daarna heb je 1 hele minuut rust. Dit is 1 ronde.

Kies zelf het niveau: brons, zilver of goud en doe 5 rondes totaal. Je kunt deze workout ook heel goed combineren met een van onze andere thuis trainingen.

emom workout

Over de schrijver
Reactie plaatsen